FAQ Koopon

Wat is Koopon?

Koopon verzamelt iedere dag alle deals van websites die werken volgens het principe van lokale dagaanbiedingen en groepsaankopen. Hierdoor kunnen kortingen aangeboden worden die regelmatig oplopen tot 70% op o.a restaurants, wellness, vakanties, kleding, evenementen en nog veel meer. Alle deals van o.a Groupon, Groupdeal, LivingSocial, Sweetdeal en Savemyday zijn iedere dag op Koopon te vinden. De naam van de website is een samensmelting van de woorden koop en coupon.

Groepsaankopen?

Het idee is simpel. Iedere dag worden er op gespecialiseerde websites aanbiedingen geplaatst voor jouw stad met een zeer hoge korting. Soms loopt het voordeel op tot wel 90%. Echter deze aanbiedingen gaan pas door als genoeg mensen er gebruik van maken door (meestal) binnen 24 uur tot aankoop over te gaan. Dit wordt in het engels ook wel 'Group Buying' genoemd, en dit valt dan weer onder de meer algemene term 'Social Shopping'.

Deze vorm van online winkelen in combinatie met digitale vouchers heeft een enorme groei doorgemaakt de afgelopen jaren. Door collectief te kopen kunnen de allerlaagste prijzen van de beste lokale bedrijven worden aangeboden maar... je moet dus snel beslissen.

Deze moderne vorm van de vertrouwde kortingsbon zal ook de komende jaren een enorme vlucht blijven nemen. Reden hiervoor is het unieke karakter van de aanbiedingen. Er wordt namelijk een zeer aantrekkelijke koppeling gemaakt tussen online en offline winkelen. Daarnaast loopt niemand risico want als genoeg mensen zich inschrijven voor een deal zijn zowel de kopers als winkeliers tevreden. Zo niet, dan gaat er ook niemand op achteruit.

Wat voor deals kan ik verwachten?

Het betreft vaak geen webshops die deze speciale kortingen aanbieden, maar gewoon de winkelier bij jou in de stad. Bijvoorbeeld een restaurant, bloemenzaak of kledingzaak die door een dergelijke superscherpe deal nieuwe klanten hoopt te vinden. Voorwaarde is dus wel dat genoeg mensen de deal vooraf kopen om deze door te laten gaan.

Waarom is Koopon zo handig?

Koopon verzamelt iedere dag alle lokale dagaanbiedingen voor een groot aantal Nederlandse steden. Je hoeft jezelf dus niet meer op 10 verschillende nieuwsbrieven in te schrijven, of iedere dag de verschillende websites afzonderlijk bezoeken voor de laatste deals. Wij doen al het werk voor je.

Wat zijn de landelijke deals?

Dit zijn vouchers die te gebruiken zijn ook buiten je eigen woonplaats (bijvoorbeeld een dagje uit). De deals hebben meestal een meer algemeen karakter en kunnen ook webshops betreffen.

Welke websites zijn er allemaal?

Momenteel is het aantal aanbieders van deals snel aan het groeien in Nederland. Websites die nu al dagelijks actie's aanbieden zijn o.a Groupon, Groupdeal, Marktplaats, Sweetdeal, LivingSocial en Savemyday. Websites die binnenkort zullen volgen zijn o.a Google Offers, De Telefoongids, Kelkoo en Facebook. Websites die dagelijks een landelijke deal aanbieden zijn o.a Actievandedag, Travelbird en iBood. De verwachting is dat er de komende jaren nog veel nieuwe aanbieders bij zullen komen.

Waarom zie ik soms 's nachts minder deals?

Iedere dag, startend om 00:00, bouwt Koopon opnieuw de database met deals op (omdat deze nogal eens veranderen). Wij streven ernaar een zo volledig en correct mogelijk overzicht aan te bieden. Om die reden kan het voorkomen dat 's nachts nog niet alle deals op de website staan.

Kost koopon geld?

Nee. Koopon is gratis.

Heeft Koopon ook zelf dagaanbiedingen?

Nee. Koopon verzamelt alleen de deals van andere websites en plaatst deze in één gemakkelijk overzicht.

Waar kan ik meer lezen over lokale deals?

Je kan altijd ons Magazine in de gaten houden voor de laatste ontwikkelingen. Daarnaast hebben we hieronder nog een aantal links voor je verzamelt.

Ik wil graag een site aanmelden

Maak hiervoor gebruik van ons contactformulier.

Ik wil graag contact met Koopon

Maak hiervoor gebruik van ons contactformulier.